Trust Ecommerce Europe
Je winkelwagen is leeg.
Bestelling: € 0,00
Totaal: € 0,00
Thuisbezorgd 3.95€
Retourkosten zijn 3.95€
2-4 dagen levering
Klantenservice: +45 98 18 18 39

Converse

Een kijkje in de straten, en je ziet ze overal. Ze passen bijna elke outfit. Een universalsko die er altijd goed uit ziet! . Chuck Taylor All Stars of gewoon Converse. De schoen die een diepe en solide footprint in de mode heeft gelaten.

Chuck Taylors

De geschiedenis van Converse is begint terug in 1908, in Malden, Massachusetts, USA. Hier de Marquis Mills Converse sneakers fabriek te stichten, die het zaad van waaruit het internationale succes bloeide . Het eerste jaar verkocht het bedrijf ongeveer 4.000 schoenen per jaar. Marquis wilt de echter meer! 1917 kwam het eerste paar Converse All-Stars in de markt, en ze waren een instant hit.

Maar het gorte nationale en internationale succes was door middel van basketballer Charles 'Chuck' Taylor. Hij was de eerste sport ster om te helpen met het promoden van een merk. Chuck Taylor blijf bij het bedrijf, en tournee bij scholen om les tegeven in basketbal, en daar droeg hij zijn stijlvolle All-stars. Converse werd al snel de grootste schoenmerk in basketbal en tennis wereld. In de jaren 1960 speelde 90% van alle professionele basketbalspelers met Converse All-Stars. 

All ind op de jongeren.

Na de dood van Chuck Taylor's in 1969, overgestapt Converse van sport om een dagelijkse schoenen voor de jeugd. De schoenen werd al snel gedragen door de wereld trendsetters. Converse ging in een recordtijd van een sport naar de dagelijksemode. Vandaag de dag, is de schoen overal in steden te zien en nog steeds gewild tussen de jongeren.  

Converse in 2001 werd overgenomen door sportgigant Nike, zonder wijziging van het ontwerp. Op dit moment is heeft 60% van alle Amerikanen een paar Converse schoenen, en de trend is natuurlijk op de Nederlandse markt, waar de meeste modezaken Converse op de planken hebben staan. Ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog, maar was vroeger alleen geproduceerd in zwart en bruin.