Trust Ecommerce Europe
Je winkelwagen is leeg.
Bestelling: € 0,00
Totaal: € 0,00
Thuisbezorgd 4.95€
Retourkosten zijn 3.95€
2-4 dagen levering
Klantenservice: +45 98 18 18 39

Lyle & Scott

lyle & scott aw 21
Met Lyle and Scott neemt 2Trendy Schotse vakmanschap op in haar assortiment. Dit is een merk met geschiedenis. Al 146 jaar vervaardigt Lyle and Scott hoogwaardig breiwerk en andere kleding. Laat je meeslepen door deze collectie waar traditie en trends samenkomen in hoogkwalitatieve mode voor elke man. Lyle and Scott is een merk met klasse dat gedragen wordt door zowel hippe als sportieve beroemdheden. Met de kleding van Lyle and Scott kom je altijd stijlvol voor de dag, ongeacht of je naar een balletje slaat op het golfterrein of de natuur intrekt.
View more
De geschiedenis van Lyle and Scott gaat terug tot  1874 toen in Hawick William Lyle en Walter Scott het merk oprichtte als ontwerpers van kwalitatief ondergoed. Maar dat duurde niet lang. Snel breidde het duo zijn collectie uit met gebreide bovenkleding, truien en polo’s voor elke man. Opgemerkt door de grote modemerken werkte Lyle and Scott samen met bekende modemerken als Dior, Chanel, Yves Saint Laurent en Michael Kors. 

In de jaren 1960 positioneerde Lyle and Scott zich als golfmerk. Zo leverden ze kleding aan bekende golfspelers en herken je de link naar golf in het logo: de arend, een golfterm voor twee slagen onder par. Tot op de dag van vandaag hebben ze een golflijn, naast de andere collecties. De populairste reeksen zijn Lyle and Scott Classic, en Lyle and Scott Contemporary. De Classic benadrukt de herkomst van het merk en de authenticiteit. De Contemporary reeks volgt de laatste trends en wordt gedragen door de modebewuste man die zijn stijl aanpast aan de veranderende mode.
  Geliefd bij beroemdheden
Tegenwoordig wordt Lyle and Scott gedragen door mannen uit alle bevolkingslagen. Bekende muziekgroepen zoals Bloc Party en Arctic Monkeys dragen het merk op het podium, maar ook sporters zie je vaak terug in de casual collectie van Lyle and Scott. Beroemdheden als Cristiano Ronaldo, Gary Barlow en David Beckham zijn er verzot op. Het kledingaanbod is zo uitgebreid dat iedereen er wel zijn keuze in vindt. Van slim-fit overhemden tot casual polo’s en t-shirts, je hebt keuze te over.

De kledingcollectie die Lyle and Scott ontwerpt bevat niet alleen hemden, t-shirts en polo’s maar ook jassen, schoenen en accessoires zoals tassen, hoeden en zonnebrillen. Je kan je Lyle and Scott-polo combineren met een jeans en sneakers van een ander merk maar je kan er ook voor kiezen om helemaal in de Schotse stijl op pad te gaan. Want wie denkt dat die stijl beperkt is tot de typische kilt heeft het goed mis. 
  Een combinatie van tijdloos, trendy en authentiek
Maar weinig merken slagen erin om tijdloos, trendy en authentiek te combineren in hun collectie. Lyle and Scott doet dat wel. Geen schreeuwerige kleuren die je doen denken aan exotische stranden maar wel reeksen die bestaan uit sobere, donkere kleuren afgewisseld met een vleugje wit die je meenemen naar de robuuste kustlijnen of de groene grasvlakten van de Schotse Hooglanden. Als ze uitpakken met opvallende prints is dat enkel om de naam van het merk of het logo groot af te beelden op een t-shirt. Dat maakt dat de kleding van Lyle and Scott draagbaar is op verschillende gelegenheden: casual Friday op het werk, een wandeling in het park of een meer avontuurlijke dagtrip in de natuur. Maar evengoed rust je met Lyle and Scott stijlvol uit op een terrasje aan de Côte d’Azur, sla je een balletje op het golfterrein of kleed je je comfortabel voor een rondje joggen.

Kwaliteit en duurzaamheid zijn ontzettend belangrijk bij Lyle and Scott. Het merk levert daarom niet alleen hoogkwalitatieve producten maar trekt die duurzaamheid door in de productieketen en de bedrijfscultuur. In de eerste plaats heeft Lyle and Scott tot doel de levensduur van de kleding te langer te maken dan gemiddeld. Daarom werken de naaisters in het atelier alleen met hoogwaardige stoffen en afwerkingen, gebruiken ze de beste fabricagetechnieken en wordt de kleding grondig getest om slijtage door wasbeurten tot een minimum te beperken.

Het merk legt de lat op het gebied van duurzaamheid steeds hoger voor zichzelf door nieuwe doelen voorop te stellen. Moet in 2020 minstens een tiende van alle producten vervaardigd worden uit duurzame stoffen, dan zal dat in 2021 minstens de helft (!) worden. Ook wordt in de nabije toekomst een duurzaam beoordelingssysteem ingevoerd dat zal nagaan of de hele productieketen voldoet aan de duurzaamheidsvereisten. Dit geeft Lyle and Scott de mogelijkheid om, indien nodig, verbeteringen aan te brengen.
  Een merk met een groot hart
Lyle and Scott is een merk met een groot hart. De enorme kennis over kleding en de jarenlange ervaring kon het bedrijf verzilveren in mooie winstcijfers en die winst deelt het graag met zij die het moeilijker hebben in de samenleving. Zo steunt Lyle and Scott CALM, een liefdadigheidsorganisatie die zich inzet tegen zelfmoord bij mannen. Zowel naar de eigen werknemers toe als die van de leveranciers waar het merk mee samenwerkt, neemt het allerlei initiatieven om de werkomstandigheden te blijven verbeteren. Daarvoor werkt Lyle and Scott samen met verschillende organisaties.

Als je kleding draagt van Lyle and Scott weet je dat ze met liefde gemaakt is door vakmensen die uitstekend behandeld worden door hun werkgever. De passie om de beste producten af te leveren komt duidelijk tot uiting in elk stuk dat ze afleveren. Of het nu gaat om een t-shirt of een jas, er is zoveel zorg gedragen voor de afwerking en zo goed nagedacht over het design dat het een uniek stuk is in jouw kledingkast.

2Trendy werkt alleen samen met sterke, betrouwbare merken. Omdat wij onze klanten de beste service willen geven, krijg je bij ons liefst 24 maanden garantie op je aankoop. Zo’n verregaand garantiebeleid kunnen we alleen toepassen omdat we het volste vertrouwen hebben in onze merken. Door Lyle and Scott aan te bieden, zijn we ervan overtuigd dat onze klanten in goede handen zijn. Hebt u toch verkeerd gekozen, dan kan u zorgeloos uw aankoop retourneren. Want voor 2Trendy en Lyle and Scott staat welzijn en de tevredenheid van de klant voorop!